1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
1 φλιτζ. μαργαρινη
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι κάρυ
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζ. λαδι ελιας
1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
λαδόκολλα
φύλλα ρόκας
|
|
- Ξεπλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στρώνουμε την λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί, βάζουμε τα μπουτάκια
του κοτόπουλου αλειμμένα με την μαργαρινη και τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25-30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ σε μία καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια,
ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το λάδι και μόλις
κάψει σοτάρουμε τις πιπεριές, για 4-5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το κάρυ, πιπέρι, τον κύβο,
ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να
λειώσει και να δέσει η σάλτσα.
- Βγάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από το φούρνο.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα
μπουτάκια του κοτόπουλου, γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και
περιχύνοντας με τη σάλτσα.
|