Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου...


Τι έχουμε:

         

Τι κάνουμε:


1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
1 φλιτζ. μαργαρινη
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι κάρυ
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζ. λαδι ελιας
1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
 
λαδόκολλα
φύλλα ρόκας
 
  • Ξεπλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Στρώνουμε την λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί, βάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου αλειμμένα με την μαργαρινη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25-30 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ σε μία καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε τις πιπεριές, για 4-5 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το κάρυ, πιπέρι, τον κύβο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λειώσει και να δέσει η σάλτσα.
  • Βγάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από το φούρνο.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και περιχύνοντας με τη σάλτσα.