Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πράσα τηγανιτά με χοιρινό από τα Γρεβενά


Υλικά

1 κιλό χοιρινός λαιμός, κομμένος σε μικρά κομματάκια
1 κιλό πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες
 Χυμό από 3-4 λεμόνια
2 κγ πάπρικα γλυκιά
2κγ ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

ΕκτέλεσηΣε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο και αφήστε το να κάψει. Μαρινάρετε το κρέας με το πιπέρι και την πάπρικα και ρίξτε το στο τηγάνι.  Μόλις σωταριστεί ελαφρά το κρέας, βγάλτε το με μια τρύπια κουτάλα, και βάλτε το σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο σκεύος και στο ίδιο ελαιόλαδο σωτάρετε τα πράσα. Όταν αυτά ροδίσουν, ξαναβάλτε το κρέας, χαμηλώστε τη φωτιά και σβήστε με το χυμό λεμονιου. Προσθεστε αλάτι, πιπέρη και ρίγανη, σύμφωνα με το γούστο σας.
Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του.