Υλικά
24 κανελόνια
Για την γέμιση
300 γρ. τονος σε νερο, στραγγισμένος και σπασμένος καλά με το χέρι
1⁄2 κούπα cottage cheese
1 κ.γ. μαϊντανός
1⁄2 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1⁄4 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα
1⁄2 κούπα γιαούρτι
1⁄2 κούπα cottage cheese
1⁄4 άνηθος, ψιλοκομμένος
1⁄8 κ.γ. σκόρδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης και γεμίζετε τα κανελόνια. Κάνετε το ίδιο, σε ένα ξεχωριστο μπωλ, με τα υλικά για τη σάλτσα.
Τοποθετείτε τα κανελόνια στο ταψί, και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 30' περίπου.
Tip
Σερβίρετε με λίγο δροσερό γιαούρτι δίπλα ή κάποια σως που να περιέχει γιαούρτι.
24 κανελόνια
Για την γέμιση
300 γρ. τονος σε νερο, στραγγισμένος και σπασμένος καλά με το χέρι
1⁄2 κούπα cottage cheese
1 κ.γ. μαϊντανός
1⁄2 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1⁄4 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα
1⁄2 κούπα γιαούρτι
1⁄2 κούπα cottage cheese
1⁄4 άνηθος, ψιλοκομμένος
1⁄8 κ.γ. σκόρδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης και γεμίζετε τα κανελόνια. Κάνετε το ίδιο, σε ένα ξεχωριστο μπωλ, με τα υλικά για τη σάλτσα.
Τοποθετείτε τα κανελόνια στο ταψί, και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 30' περίπου.
Tip
Σερβίρετε με λίγο δροσερό γιαούρτι δίπλα ή κάποια σως που να περιέχει γιαούρτι.