Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σπαγγέτι με θαλασσινά και ούζο, τέλεια γεύση !!!

Τι χρειαζόμαστε:
  • 500γραμ. σπαγγέτι Νο6
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά σούπας σχοινόπρασο(ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200γραμ.γαρίδες
  • 200γραμ.καραβίδες
  • 200γραμ.μύδια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες(καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας μαιντανό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι,πιπέρι
 Πως το κάνουμε:
  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σχοινόπρασο.Μόλις μαλακώσει,προσθέτετε τα θαλασσινά,τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά και σβήνετε με το ούζο.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες και τα μυρωδικά.Μόλις πάρουν βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά,αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά.
  3. Βράζετε τα σπαγγέτι,τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στα θαλασσινά.Σερβίρετε.